Özel bölge kılı gusle engel mi?
“Kasık kıllarını tıraş etmek fıtrî sünnetlerdendir. Bu, kırk günden fazla bırakılmamalıdır (konuyla ilgili sabit hadise göre). Kırk günden sonra geciktirmek, namazın sıhhatini etkilemez (namaza zarar vermez).
Avret yerini traş etmek gusül gerektirir mi?
Kıl yolmak, tıraş olmak, ağda yapmak guslün farz olduğu şeyler arasında değildir.
Avret yerinden kıl koparmak gusül gerektirir mi?
Evet, başında çok bit varsa ve bu durum ona sıkıntı veriyorsa, başını tıraş etmesi caizdir. Aynı şekilde, gerekirse vücut kıllarını da tıraş edebilir. İhramlı bir kimsenin abdest alırken, gusül alırken, teyemmüm ederken veya vücudu pisliklerden veya suyu engelleyen engellerden temizlerken vücudundan kıl koparılmasında bir sakınca yoktur.
Kılların uzunluğu gusle engel mi?
Gusül abdesti kabul olur mu ve günahı var mıdır? Selamun aleyküm. Bu saçın uzunluğu gusle ve namaza engel değildir.
Özel bölge kılları almak günah mı?
Koltuk altı, genel ve özel bölgelerdeki kılları almakla ilgili hadislerimiz var ve bu hem erkekler hem de kadınlar için sünnettir. Ayrıca burun kıllarını, yüzümüzdeki fazla kılları ve kaşlarımızı da almalıyız (fazla kıl veya ne düşünürseniz onu söyledim). 19 Mayıs 2020 Koltuk altı, genel ve özel bölgelerdeki kılları almakla ilgili hadislerimiz var ve bu hem erkekler hem de kadınlar için sünnettir. Ayrıca burun kıllarını, yüzümüzdeki fazla kılları ve kaşlarımızı da almalıyız (fazla kıl veya ne düşünürseniz onu söyledim).
Vajinaya parmak sokmak gusül abdesti bozar mı?
Karşı cinse dokunmak abdesti bozar mı? Bir erkeğin yabancı kadına dokunması Hanefi mezhebine göre günah olmakla birlikte, bu durumda ne erkeğin ne de kadının abdesti bozulur (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/10).
Kıllar gusülden önce mi sonra mı?
Mesele 378 – Gusül alırken, bedenin bir parçası sayılan kısa saçlar yıkanmalıdır; uzun saçları yıkamak mecburiyeti yoktur. Suyu, el sürmeden bedene getirirse, guslü sahih olur.
Gusül gerektiren haller neler kadınlarda?
Gusül, kadınlarda cinsel ilişki veya haz veren boşalma/orgazm sırasında veya adet ve lohusalık dönemi sona erdiğinde gereklidir. Bu nedenle, kadın doğum uzmanı tarafından yapılan jinekolojik muayene veya rahim ultrasonu taraması için gusül gerekmez.
Avret yerlerindeki kıllar namaza engel mi?
Namaza mani olan mahrem bölgedeki kıllar bir buğday tanesi uzunluğundadır. Yani yaklaşık 9-11 mm. Bu uzunluktan uzun olan kıllar namaza mani olur. Ancak kılların tamamını temizlemek yerine sadece bir buğday tanesi büyüklüğündeki kısmını temizlemek yeterlidir.
Avret yerini ellemek gusül gerektirir mi?
Ancak, hastanın mahrem yerlerine, ister arkaya (anüse) ister öne (ferce) dokunulduğunda kana veya idrara dokunmak abdesti bozmaz. Kana, idrara veya diğer necis şeylere dokunmak ise abdesti bozmaz. Ancak, mahrem yerlere herhangi bir engel olmaksızın dokunmak veya çıplak elle cilde dokunmak abdesti bozar.
Cünüpken etek traşı olunur mu?
Bu sebeple adetli, doğum yapmış veya cünüp olanların, banyodan önce saç ve tırnaklarını kesmeleri, koltuk altlarını ve kasıklarını temizlemeleri sakıncalı değildir.
Gusül abdesti yanlış alınırsa kabul olur mu?
Gusül abdesti de kapsadığından, abdesti bozacak bir durum olmadıkça daha sonra abdest almaya gerek yoktur. Zira Hz. Aişe, Resûlullah’ın (s.a.s.) gusülden sonra abdest almadığını rivayet etmiştir (Ebû Dâvûd, 96 [250]; Tirmizî, Tahâret, 79 [107]).
Gusül hangi durumlarda kabul olmaz?
Bunlar için deriye yapışan ve tırnakların arasında kalan hamur, mum, tutkal, boya vb. şeyler önemlidir. Abdest ve gusle mani olan şeyler değildir. Ancak boya, oje ve ruj gibi isteğe bağlı olarak vücuda sürülen veya yapıştırılan ve suyun bedenle temas etmesini engelleyen maddeler bu ruhsattan muaftır.
Cinsellik düşünmek guslü gerektirir mi?
Kadının şaka veya şehvetle ilgili düşünceleri sonucu kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz.
Gusülden şüphe etmek guslü bozar mı?
Bir kimse abdest aldığından emin olsa bile, abdestinin bozulup bozulmadığı hususunda şüphe ederse abdest almış sayılır. Öte yandan, abdestinin bozulduğunu bilen fakat sonradan abdest alıp almadığı hususunda şüpheye düşen kimse abdest almamış sayılır.
Özel bölge kılı alınmazsa ne olur?
Genital bölgedeki tüyler alınmazsa ve bu bölgenin temizliğine dikkat edilmezse, cinsel ilişki sırasında diğer tarafı rahatsız edebilecek hoş olmayan bir koku olabilir. Ayrıca genital bölgedeki tüylerin alınmaması ve hijyen kurallarına uyulmaması vajinal enfeksiyonlara veya idrar yolu enfeksiyonlarına eğilime yol açabilir.
Kadınlarda elle tatmin gusül gerektirir mi?
Ancak kadınların boşalması mümkün olmadığından, cinsel tatmin (orgazm) elde ettiklerinde İstimna kuralı geçerlidir. Yani, bir erkek meni boşaltırsa ve kadın orgazm yaşarsa, İstimna Guslü yapmak gerekir. Aksi takdirde, Gusül gerekmez ve namaz üzerinde bir etkisi olmaz.
Gusül abdesti almadan vücuttaki kıllar alınır mı?
Bu sebeple adetli, doğum yapmış veya cünüp olanların, banyodan önce saç ve tırnaklarını kesmeleri, koltuk altlarını ve kasıklarını temizlemeleri sakıncalı değildir.
Etek traşı gusülden önce mi sonra mı?
Etek tıraşı, vücudun belirli bir bölgesini tıraş etmeyi içerir. Bu iki ibadetin sırası İslam fıkhında tartışmalıdır. Bazı İslam alimlerine göre etek gusülden önce tıraş edilmelidir. Bu görüş, eteğin tıraş edilmesinin vücut kıllarını gidermek için gerekli olduğu gerçeğine dayanmaktadır.