İçeriğe geç

Maral Kızı Ne Demek

Maral ne demek Azeri?

Maral kelimesi, Ceyran kelimesi gibi Azerbaycan Türkçesinde mecaz anlamda “güzel” anlamında kullanılmaktadır.

Maral nereden gelir?

Maral (Ermenice: Ԅրրրրրրրրրրրɡ֬ Maral; Azerice: Maral) veya Hazar kızıl geyiği (Cervus elaphus maral), Karadeniz ile Hazar Denizi arasındaki bölgede (Kırım, Kafkasya, Anadolu gibi) kızıl geyiklerin en doğudaki yelpazesine özgü bir geyik türüdür.

Maral hangi hayvanın dişisi?

Bökön, geyik veya maral (dişi geyik) türü için kullanılmıştır (Kaya, 2009).

Ceylan maral ne demek?

Maral isminin anlamı; hoş kokulu bitki, dişi ceylan, hafif hışırtı veya tatlı olarak bilinmektedir.

Maral kız ne demek?

Maral ismi zarif, güzel ve doğal karaktere sahip kişiler için mükemmel bir seçenektir. Maral ismi dişi geyiğin anlamını yansıtan zarif ve anlamlı bir isimdir.

Maral nereli?

Şarkıcı Maral aslen Bingöl ilinin Genç ilçesinde kayıtlıdır. Uzun yıllar Bingöl’de DJ’lik yapmıştır. Diyarbakır, Mersin ve Elazığ gibi illerde katıldığı yarışmalarda birincilikler almıştır. Müjdat Gezen Batı Halk Müziği Vokal Bölümü’nde eğitim almış ve 2013 yılında halk müziği eserlerinden oluşan ilk albümünü çıkarmıştır.

Maralin yaşı kaç?

23 yaşında, orta boylu, hareketli, neşeli, sivri dilli, sade bir kız.

Maral ne demek Kur’an’da geçiyor mu?

Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Hayır, Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor.

Maral kiminle evli?

Mara HatunMara Despina HatunMilliyetSırpEvlilik(ler)II. Murad (doğum 1435; ölüm 1451)Ebeveyn(ler)Đurađ Branković (baba) Irene Kantakouzene (anne)DinOrtodoks Hristiyan10 satır daha

Maral ismi Ermeni mi?

Maral: Türkçe kökenli olan bu isim “dişi geyik”, “karaca” veya “Hazar kızıl geyiği” anlamına gelir.

Geyiğin erkeğine ne denir?

Geyik türüne göre değişir. Örneğin, erkek alageyik, muntjak, karaca ve beyaz kuyruklu geyiklere erkek geyik, erkek kızıl geyik ve sika geyiklerine erkek geyik, erkek geyik ve ren geyiklerine boğa denir. Erkek karacaya erkek geyik, dişi karacaya dişi geyik ve dişi geyiğe yavru geyik denir. Orta Çağ’da geyikler erkek geyik olarak bilinirdi.17 Mayıs 2018Geyik türüne göre değişir. Örneğin, erkek alageyik, muntjak, karaca ve beyaz kuyruklu geyiklere erkek geyik, erkek kızıl geyik ve sika geyiklerine erkek geyik ve ren geyiklerine boğa denir. Erkek karacaya erkek geyik, dişi karacaya dişi geyik ve dişi geyiğe yavru geyik denir. Orta Çağ’da geyikler erkek geyik olarak bilinirdi.

Maralıyam ne demek?

Sohbet. Maral dişi geyik demektir. Iğdır yöresine ait çok sevdiğim bir türküde dişi geyikten bahsediliyor; “Avcı beni vurma, bu dağdan yaralandım, yaralandım, yaralandım. Avcı vurdu beni, balım, yaralandım.” Perihan Altındağ Sözeri’nin sesinden. ..

Maral ana ne demek?

Maral kelimesi Moğolcada geyik anlamına gelir.

Ceylan gibi kız ne demek?

AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI Ceylan gibi: yapısı ince ve uyumludur.

Meral isminin anlamı nedir?

Meral isminin Türkçe anlamı geyiktir. Aynı zamanda ceylan anlamına da gelir. Bu hayvanlar dişi olduğundan Meral ismi ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Meral ismi bir kız ismi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Maral ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Hayır, Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor.

Marsak anlamı nedir?

Marsik, yandığında keskin bir koku veren ucuz bir kömürdür.

Azeri nedir ne anlama gelir?

Azerbaycanlılar, Azerbaycanlılar veya Azerbaycan Türkleri veya Azerbaycan Türkleri, Kafkas Dağları ile İran Platosu arasındaki geniş topraklarda yaşayan bir Türk halkıdır. En büyük nüfus İran Azerbaycanlılarından oluşmaktadır.

Azerice Aslan ne demek?

Kâşgarlı Mahmud’un DLT adlı eserinde geçen enük kelimesinin “aslan, sırtlan, kurt ve köpeğin yavrularına verilen isim” olduğunu söylemiştir (Ercilasun ve Akkoyunlu, 2015: 49/34).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Salonları