31 çeken aylarda maaşı kaç gün üzerinden ödenir?
Bilindiği üzere bazı aylar 30 gün, bazıları ise 31 gündür. Bu durumda işçinin maaşı iş sözleşmesinde günlük olarak belirlenmişse 31 gün üzerinden, aylık olarak belirlenmişse 30 gün üzerinden hesaplanır.
SGK 30 gün mü 31 gün mü?
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 80 ve 82 nci maddeleri gereğince, ödeme şekline bakılmaksızın 30 günü aşan sigorta primi gün sayısının bildirilmesi zorunludur.
31 çeken aylarda eksik gün nasıl hesaplanır?
31 günlük çalışmayı tamamlayan ve ayda 5 gün raporlu olan sigortalının; prim ödenen gün sayısı 31-5=26, eksik gün sayısı ise 5 olarak verilmiştir.
31 çeken aylarda 2 gün ücretsiz izin kesilir mi?
SSI amaçları için, 30 iş günü eksik günler bildirilmez. Çalışan 31 günlük aylarda 1 gün hastalık iznindeyse, 1 gün ücretli izin alabilir veya normal işe ekleyebilir. Bildirim süresi 2 günse, işlem eksik bordro günü veya ücretsiz izin günü girilerek yapılabilir.
31 çeken aylarda asgari ücret ne kadar 2024?
01.01.2024 – 31.12.2024 tarihleri arasında uygulanacak günlük brüt asgari ücret 666,75 TL, aylık brüt asgari ücret ise 20 TL’dir.
31 çeken aylarda 1 gün işe gelmeme maaştan kesilir mi?
31 gün süreli aylarda 1 iş günü çalışmayan sigortalıların prim ödeme gün sayısı 31 – 1 = 30 olduğundan, örneğin ay içerisinde tam istihdamda olan sigortalılar gibi, söz konusu sigortalının prim ödeme gün sayısı sisteme 30 olarak girilmektedir.
Sigorta 1 ayda kaç gün yatar?
SGK mevzuatına göre prim ödemeleri ve devamsızlık günleri aşağıdaki şekilde hesaplanır. 1- Ay/dönem içerisinde çalışması tamamlanan sigortalılar için prim ödeme gün sayısı, ay/dönem kaç gün olursa olsun (ay/dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün olmasına bakılmaksızın) 30 gün olarak hesaplanır.
SGK gün sayısı nasıl hesaplanır?
Bir ayda tam aktif olan çalışanlar için bonus gün sayısı, aydaki gün sayısına bakılmaksızın 30 gün olarak hesaplanır. Bir aya başlayan ve başlangıçta olmayan çalışanlar için bonus günleri, aydaki gün sayısına göre hesaplanır.
Şubat ayı maaşı kaç günden hesaplanır?
Örneğin; bu yıl Şubat ayı 28 gün ise, 11 Şubat’ta o işte çalışmaya başlayan bir çalışanın çalışma günü sayısı 28-10=18 gün olarak kabul edilir. Bir ayın 25’inde iş gücünden ayrılan biri için o ayki çalışma süresi 25 gün olarak sayılır.
1 ay 30 gün mü 31 gün mü?
Yıl 365 tam gündür. Bir ayda 28, 29, 30 veya 31 gün vardır. 30 günlük aylar: Nisan, Haziran, Eylül, Kasım. 31 günlük aylar: Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim, Aralık.
Sigorta neden 30 gün yatar?
Sabit ücretli çalışan sigortalılar Şubat ayında dinlenme, idari izin vb. alma hakkına sahiptir. Herhangi bir nedenle çalışamazsa ve maaşı tam ödenirse sigorta günleri 30 gün süreyle bildirilir.
Eksik gün nedeni 7 ne demek?
Ay içerisinde hiç çalışmayan ve eksik çalışma nedeniyle (0) gün (0) kazançla çalıştığı bildirilen sigortalılar için işverenlerin “07 Nokta Kayıt” kodunun seçilmesini engelleyeceği duyuruldu. İlgili SGK duyurusuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Ay 31 çekiyorsa maaş nasıl hesaplanır?
31 günlük aylarda maaş hesaplaması, çalışan tam istihdamda ise ve ay içerisinde işe başlamaz ve işten ayrılmaz ise 30 günlük ücretler üzerinden yapılır. Ay içerisinde eksik iş varsa, ay içerisinde işe başlanmış veya işten ayrılmış ise maaş parmak hesabı ile hesaplanır.
Sigorta 1 gün eksik yatarsa ne olur?
Sigorta primlerinin eksik ödenmesi durumunda, işverenin sorumlu olduğu ceza uygulanır. İşveren, gecikme cezalarına, maaş artışlarına ve idari cezalara tabidir. Bunun dışında, çalışan dava açarak bir beyan kararı davası açabilir. Bu davaya dayanarak hem işveren hem de SSI dava edilir.
Asgari ücret 30 gün mü 31 gün mü?
Ücreti aylık ücret olarak belirlenen işçinin ücreti, ayda kaç gün çalıştığına veya kaç gün çalıştığına bakılmaksızın 30 gün üzerinden hesaplanır.
Asgari ücret aylık kaç gün üzerinden hesaplanır?
Asgari ücretin saatlik karşılığı Çalışanın saatlik ücreti ayda 30 iş günü üzerinden hesaplanır. Haftada bir yasal ücretli tatil günü ve 45 saatlik standart haftalık çalışma süresi vardır. Haftalık çalışma süresinin haftanın diğer günlerine dağıtıldığı günlük fazla mesai 7.
Maaş hesaplaması kaç gün üzerinden yapılır?
Aylık, haftalık ve günlük maaş hesaplamaları yapılabilir. Ancak maaş hesaplamaları genellikle aylık bazda yapılır. Yani maaş, aydaki çalışma günü sayısına göre hesaplanır. Aylık maaş genellikle 30 veya 31 güne bölünerek günlük maaş miktarı belirlenir.
İşten ayrılan işçinin maaşı en geç ne zaman ödenir?
Maaşın ödenmesi: Çalışanın kalan maaşı ve varsa fazla mesai ücretleri, çalışanın işten çıkarıldığı ayın sonuna kadar ödenmelidir. Kıdem tazminatı: Çalışanın çalışma saatlerine bağlı olarak hesaplanır ve işten çıkarılma tarihinden itibaren 30 gün içinde ödenmesi gerekir.
Maaş en fazla kaç gün geç yatar?
İşçinin ücreti en geç ne zaman ödenebilir? 4857 sayılı İş Kanunu’nun 34. maddesinde işçinin ücretinin, ödeme tarihinden itibaren en geç 20 gün içinde ödenmesi gerektiğine ilişkin düzenleme yer almaktadır.